Wij zetten 7 items op een rij waarmee je de côte de beouf, zeebaars of groentespiesen nog smaakrijker uit de keramische barbecue haalt.
Handschoenen
Handiger dan een ovenwant of dubbelgevouwen theedoek: de hittebestendige handschoenen van The Bastard. De voering van de van Nomex en Kevlar gemaakte handschoenen is dik en isolerend genoeg om zelfs hete roosters van uw brandende kamado te kunnen pakken.
Vijzel
Om je dry rubs mee te malen: deze prachtige vijzel van Skeppshult. De zware stamper drukt direct op de bodem en heeft een ruw oppervlak. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor het vijzelen van specerijen. Des te langer je de schijven draait, des te fijner de kruiden worden. Onder de houten deksel kun je een voorraadje bewaren voor het nakruiden.
Flexi Basket grill
Fragiele vis is lastig te draaien op de barbecue. Een visgrillklem helpt daarbij, want de grillklem houdt de ingrediënten op hun plek. Dankzij het flexibele rooster kun je ingrediënten van allerlei soorten en maten erin kwijt. Big Green Egg Flexi Basket grill.
Firewire
Shashliks werden vroeger van louter lamsvlees gemaakt. Tegenwoordig worden ze ook gemaakt van varken of rund, afhankelijk van de religie in het land waar je ze eet. De stukken vlees worden afgewisseld door paprika, ui, paddestoel en tomaat. Om het oppervlak van je kamado optimaal te benutten, kun je er een opgerolde shashlik opleggen. Bijvoorbeeld met een Firewire: die heeft flexibele staalkabels. Firewire flexibele barbecuespiesen.
Zoutsteen
Laat ‘m heel langzaam opwarmen, ander breekt ie. Maar die aandacht is zo’n zoutsteen meer dan waard, want wat je er ook op bereidt: vlees, vis en groente smaken fantastisch. Leg ze onder of op de steen en het zout trek precies genoeg in het vlees. De stenen komen uit rechtstreeks uit de zoutgroeven uit de zuid-Aziatische Himalaya’s.
Thermometer
Meten = weten. En des te minder je de barbecue hoeft te openen, des te meer de smaak van de aromaten en de rook in de kamado blijven. Gebruik daarom een draadloze barbecue- en vleesthermometer. Met twee sondes meet je de kerntemperatuur van je vlees en de temperatuur in de barbecue zodat je optimale controle over de bereiden hebt. De draadloze ontvanger heeft een bereik van 90 meter. Maverick draadloze barbecue- en vleesthermometer.
Kies een snijplank die lief is voor je vlees en voor je messen. Een Boos snijplank helpt: het vangt de sappen op in een sapgeul en het suikeresdoornhout houdt je messen langer scherp. De opgevangen sappen kun je vervolgens over je getrancheerde vlees gieten. Boos Blocks ProChef BBQ snijplank.
Leave a reply