De leukste manier om je keuken meer kleur te geven is door een mooie braadpan te kopen. Met een mooie, gekleurde braadpan van Staub, La Cuisine of Le Creuset op de kookplaat maak je in een handomdraai goede sier!
Een smaakvolle kleur
Voor in de moderne keuken zijn er de braadpannen van Staub en La Cuisine. De beide fabrikanten maken beiden pannen in volle, verzadigde kleuren, met een strakke vormgeving. Staub produceert pannen in kaneeloranje, mosterdgeel, basilicumgroen en kersrood. Alleen van de naam van al die prachtige kleuren krijg je al honger. Dat is niet het enige voordeel dat deze pannen hebben. Door de puntjes aan de binnenkant van het goed sluitende deksel druppelt alle stoom weer als condens terug de pan in, een malse stoofschotel is gegarandeerd.
Ierse kleurenpracht
De kleuren van het Ierse merk La Cuisine zijn minder op ingrediënten gebaseerd en nog wat donkerder van tint dan die van Staub. Dit moderne prijswinnende ontwerp pannen is te koop in rood, blauw en groen. Kenmerkend voor de pannen van La Cuisine is het kleurverloop waardoor de pan al vanaf het begin oogt alsof het een kostbaar erfstuk is dat nog door oma werd gebruikt om sudderlappen te maken.
Kleurrijk Creuset
Er is maar 1 merk dat er met kop en schouders bovenuit steekt als het gaat om het maken van gekleurde gietijzeren pannen: Le Creuset. Deze Franse klassieker is de ouderwetse oranje braadpan ontgroeid met een heel gamma aan kleuren: van zongeel tot palmgroen en van ouderwets vulcanique oranje tot het nieuwe Deep Teal: donker groenblauw. Een van de grote publieksfavorieten is de Marseilleblauwe pan. Deze helderblauwe pan met lichte binnenzijde straalt een zomerse vrolijkheid uit waar je niet omheen kunt!
Mooi én goed
Natuurlijk kan je er voor kiezen om een glimmende of matzwarte braadpan te kopen als je al een bonte keuken hebt, maar zeg nou zelf: het is bijna een gemiste kans om niet een gekleurde braadpan te kopen. Het leuke is dat al deze braadpannen niet alleen mooi zijn, maar ook allemaal erg goed! Door de dikke gietijzeren basis verdelen deze pannen de warmte van de pit door de hele pan. Omdat de braadpannen van deze merken allemaal geëmailleerd zijn, is het gemakkelijk om ze na gebruik schoon te maken. De dikke laag email is enorm bestendig.
Winterse kost en zomerstoofjes
Veel mensen associëren braadpannen alleen met winterse maaltijd, en dat is niet helemaal terecht. Natuurlijk zijn er de talloze voorbeelden waarbij knolgewassen en riblappen tot kruidige en smaakvolle stoofpotten worden gemaakt. Maar ook in de mediterrane keukens zijn verschillende stoofpotten te vinden, juist met zomerse groenten. Er werkt niets beter dan een gietijzeren braadpan om een pastasaus in 3,5 uur langzaam gaar te laten pruttelen. En zeg nu zelf, een frisgele of knalblauwe braadpan, dat staat toch fantastisch op je tuintafel tijdens een barbecue? Het jaargetijde is dus geen excuus meer, dus welke kleur kies jij?
1 Comment
Katoenwit