Het is tijd om je kookboekenverzameling aan te vullen want de Kookboekenweek is begonnen! Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe boeken vol met nieuwe technieken, inspiratie en nieuwe smaakcombinaties verschenen. Of je nu van bakken, barbecueën, de Franse- of Aziatische keuken, vlees en vis of vega(n) eten houdt, er is inspiratie genoeg! En zeg nou zelf, al die boeken met heerlijke recepten kun je toch niet laten liggen? Om je nog meer inspiratie te geven hebben wij 7 van onze favoriete kookboeken van dit moment voor jou op een rijtje gezet.
Vers uit de oven
Ken je dat, dat er een gerecht in de oven staat en het hele huis er naar ruikt? Dat is volgens ons een echt geluksmomentje. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat het boek ‘Vers uit de oven’ van Ajda Mehmet verscheen! Want hallo, een boek met alleen maar gerechten uit de oven, dat kan toch niet beter?! En het leuke is ook nog dat het boek vol staat met veelzijdige en verrassende recepten, voor zowel doordeweekse – als feestelijke maaltijden. Do we say more?
80 kleurrijke recepten uit magisch Marokko
De Noord-Afrikaanse keuken is niet zo heel bekend en dat vinden wij heel jammer. Maar als je eenmaal bekend bent met de gerechten vol specerijen en rijke smaken, wil je niets anders meer. Daarom neemt Najat Kaanache je in haar nieuwe kookboek ‘Najat: 80 kleurrijke recepten uit magisch Marokko’ graag mee op culinaire reis door Marokko. Hopelijk raak jij net zo geïnspireerd door de heerlijke recepten, prachtige verhalen en mooie foto’s als wij!
Alles over sous-vide koken
Sous-vide is het vacuüm garen van ingrediënten in een waterbad op een lage en constante temperatuur. Je moet deze techniek even onder de knie krijgen maar dan heb je een perfect gegaard stukje vlees, vis, groenten en meer. En hoe kan dat beter met het nieuwe boek van Bas Robben? In ‘Sous-vide – 85 recepten voor de thuiskok’ geeft hij duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op welke temperatuur onderdelen van divers vleessoorten, vis, groenten en eieren tot perfectie worden gegaard. Kortom het ultieme handboek voor sous-vide!
Stap in de wonderen wereld van de Indonesische keuken
Van soepen en sajoers, vlees, vis en schaaldieren, rijst en noedels, ei- en groentegerechten tot hartige snacks en zoete baksels, de Indonesische keuken is zo veelzijdig. In Basisboek Indonesisch leert Francis Kuijk je de ins en outs van deze fantastische keuken. Naast de vele recepten geeft het boek ook goede informatie over bijzonder keukengerei, handige technieken, en advies waar je de ingrediënten kunt krijgen. Een echte must have dus!
Hemelse taarten
Yes de Taartbijbel is uit! Hans Spitsbaard schreef dit prachtige naslagwerk met ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Dankzij zijn handige tips en stapsgewijze instructies leer jij alle kneepjes van het vak. Zo maak je red velvetcake, tarte citron of chocoladetaart met gezouten karamel waar iedereen van gaat watertanden. Maar pas op, want voor je het weet sta je elk vrij uurtje in de keuken om de lekkerste taarten te bakken!
Kenner word je zo!
Met de serie ‘Kenner word je zo’ duik je in de wereld van whisky, wijn, koffie, bier, cocktails en kaas. De boeken vertellen je alles over de geschiedenis, het mixen van verschillende producten, het maakproces en de verschillend smaken. Naast nuttige informatie staan er ook ruim 100 recepten in elk van de ‘Kenners’ zodat je gelijk aan de slag kunt. Waar zou jij een alleskenner in willen zijn?
Hartige en zoete kerstgerechten
Krijg jij het nu al benauwd als je aan het kerstdiner denkt? Geen paniek! Met het nieuwe kookboek ‘Kerstmis: hartig en zoet’ van Donna Hay wordt kerst vieren een nog groter feest. Ze laat je stap-voor-stap zien hoe je je gerecht kunt voorbereiden, geeft je tijdbesparende trucjes en tips voor de beste planning. Zo zet jij tijdens de feestdagen de beste kalkoen, het lekkerste gebak en de smaakvolste bijgerechten op tafel.
Leuk zijn ze hè? Naast deze 7 te gekke kookboeken staan onze boekenkasten vol met nog veel meer inspirerende kookboeken. Gelukkig is er altijd nog wel een gaatje vrij voor nieuwe pareltjes. Welk kookboek staat er nog op jouw verlanglijstje?
Leave a reply