Waar de collectie barbecues van Kookwinkel Oldenhof een paar jaar geleden maar één model kamado omvatte, is het assortiment in de afgelopen jaren aardig uitgebreid. Naast de Big Green Egg en The Bastard introduceerden wij eerder dit jaar de Everdure 4K. Nu zijn we trots om met Kamado Joe een complete collectie kamado’s aan te kunnen bieden.
Mooi rood is niet lelijk
De meeste producenten van keramische kamado’s hanteren een vaste kleur als visitekaartje voor hun barbecues. Kamado Joe doet dat ook: hun eieren zijn knalrood! Als je dan toch een waanzinnige barbecue in je tuin zet, laat hem dan opvallen. Het is niet alleen een kleurtje voor de sier, maar de Kamado Joe heeft een ontzettend bestendige glazuurlaag. Hierdoor is de kamado weerbestendig, wel handig voor een keramische barbecue!
High Tech
Het principe van een kamado is al eeuwenoud, maar de moderne versies zijn vaak met veel nieuwe technologie ontwikkeld. Kamado Joe gaat daarin nog een stapje verder. Verschillende accessoires, zoals de SlōRoller, zijn gemaakt met high tech middelen. Door de nieuwste wetenschappelijke inzichten te gebruiken hebben zij met de SlōRoller een ultieme rookverdeling weten te bereiken. Het Divide & Conquer systeem maakt het mogelijk om op verschillende hoogtes te grillen, zodat sommige producten veel dichter bij de kooltjes liggen, en andere producten dus langzamer garen. Daarbij spelen de halfronde hitteschilden een belangrijke rol als je de hitte nog meer wilt temperen. Zo waarborgt Kamado Joe dat je een gehele maaltijd, waarvoor je verschillende temperaturen nodig hebt, op één barbecue kunt maken. Met behulp van de iKamand luchtstroomregelaar kan je de barbecue zelfs veel nauwkeuriger laten verwarmen.
Gebruiksgemak
Doordat sommige modellen uitgerust zijn met een sterke veer in het dekselscharnier is het supersimpel om het deksel te openen. Terwijl sommige kamado’s zwaar open gaan gaat dat bij de Kamado Joe juist heel licht. De modellen die dat hebben zijn aan de voorzijde voorzien van een sluitclip, waardoor het deksel stevig sluit en er geen rook ontsnapt uit eventuele kieren. Om die zelfde reden hebben sommige modellen ook pakkingen die niet van vilt maar van glasvezelgaas zijn. Die is nog beter hittebestendig en kan jarenlang mee!
Wat te denken van de DōJoe. Deze wigvormige inzet met een opening maakt van je kamado een pizza-oven. Zo verlies je niet steeds kostbare warmte met het openen en sluiten van het deksel. De mooiste accessoire vind ik misschien wel de JOEtisserie. Met deze ring kan je de kamado als een rotisserie gebruiken, zodat je een hele kip of een groot stuk vlees schitterend gelijkmatig kunt garen.
Kamado Joe – een welkome aanvulling
Al met al zijn wij enorm blij met deze nieuwste grote aanwinst. Ik kan ook niet wachten om er een ook zelf uit te proberen. Met de gemakkelijke werking moet het een feestje zijn om op de Kamado Joe te koken. Doordat het merk steeds maar blijft doorontwikkelen weten wij ook zeker dat deze rode kamado’s ons nog lang, en veel barbecueplezier zullen geven. Heb jij de Kamado Joe al bij ons in de showroom zien staan?
Leave a reply