• Recepten
  • Technieken
  • Producten
  • Inspiratie
  • Boeken
  • Recepten
  • Technieken
  • Producten
  • Inspiratie
  • Boeken
Recept: Witte kerst op tafel
16 december 2021

Lijkt een witte kerst jou ook zo leuk? Helaas hoeven we hoogstwaarschijnlijk  dit jaar niet te rekenen op deze gezellig witte vlokken. Maar we kunnen de sneeuw wel op tafel creëren! Ben je nog opzoek naar het perfecte dessert voor het aankomende kerstdiner? We got you! Met dit recept voor een goede ijstaart gooi je hoge ogen bij je gezelschap.

Deze heerlijke witte Baked Alaska uit het boek IJs & Co ziet er feestelijk uit en smaakt net zo. Met dit recept zet je een ijstaart op tafel waarmee je het kerstdiner knallend afsluit.

Recept Baked Alaska ijstaart

Recept uit het boek ‘IJs & Co’

Dessert | 12 porties

Ingrediënten

  • 1 liter ijs naar keuze (bijv. 1/3 karamel, 1/3 vanille en 1/3 chocolade)
  • 1 roombotercake van 450 gram
  • 5 eiwitten
  • 220 gram kristalsuiker

Bekleed een kom met een inhoud van 1 liter met plasticfolie en laat dit over de randjes hangen. Zo krijg je het ijs straks makkelijker uit de vorm.

Haal het ijs voor de eerste ijslaag uit de vriezer en wacht tot het wat zachter is. Schep het ijs in de kom. Maak de bovenkant glad met een spatel en zet terug in de vriezer. Wacht minimaal 1 uur en herhaal deze stappen met de tweede en derde ijslaag.

Snijd een paar plakken van de roombotercake af met een dikte van 0,5 cm. Bedek de laatste ijslaag met plakjes cake tot er geen ijs meer zichtbaar is. Zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Klop, vlak voor het serveren, de eiwitten en kristalsuiker met een garde au bain-marie, tot het een temperatuur heeft bereikt van 65℃, of tot de suikerkristallen gesmolten zijn en je geen korreltjes suiker meer voelt als je een beetje eiwit tussen je vingers wrijft.

Schenk het mengsel in een grote kom en blijf kloppen met een elektrische mixer tot het schuim licht en luchtig is. Klop tot het schuim afgekoeld is, dit duurt ongeveer 10 minuten. Haal de kom met ijslagen uit de vriezer en zet ondersteboven op een groot bord of taartplateau. Verwarm de kom een beetje met je handen en trek voorzichtig aan het plastic tot de taart loskomt. Bekleed de hele taart met de meringue en gebruik een crème brûlée-brander om de meringue te bruinen. Serveer direct.

Bekijk voor nog meer inspiratie en het benodigde keukengerei onze brochure. Ook culinaire noviteiten, de laatste foodtrends, recepten en (kerst)cadeautips komen allemaal aan bod in onze brochure.

Het team van kookwinkel Oldenhof wenst je hele fijne feestdagen!

dessertijstaartkerstkookwinkelKookwinkel OldenhofOldenhofrecepten
Share

Boeken  / Inspiratie  / Oldenhof  / Recepten

Maxime Pel

You might also like

Met gietijzer haal je ambacht in huis!
10 februari 2022
Een nieuwe pan met anti-aanbaklaag! En nu?
1 februari 2022
Comfort Food: Kruidige runderstoofpot
12 januari 2022

Leave a reply


Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *




© Copyright Kookwinkel.nl onderdeel van Kookwinkel Oldenhof || Over ons || Privacy