Yes! Het nieuwe boek van Dan Toombs, ‘The Curry Guy Veggie’, is nog maar net verschenen en wij kunnen er al niet meer afblijven! Al die heerlijke authentieke Indiase recepten voor vegetarische curry’s en snacks, hm… Ze zorgen ervoor dat je al gaat watertanden als je door het boek bladert. Laat staan als je al die heerlijke samosa’s, groente curry’s, barbecue- en bijgerechten proeft!
Dat Dan Toombs met een vegetarisch kookboek komt is niet zo gek. In India is de vegetarische keuken namelijk top of mind, omdat 30% van de bevolking vegetarisch is. Dit boek is na ‘The Curry Guy’ en ‘The Curry Guy Easy’ dan ook een logische opvolger en een hele mooie aanvulling voor in je boekenkast. De recepten uit ‘The Curry Guy Veggie’ zijn ideaal voor een snelle hap of combineer de verschillende gerechten voor een uitgebreide maaltijd. Heb je geen idee wat je moet verwachten bij de Indiase keuken? Probeer dan deze aubergine balti eens. De verschillende specerijen en kruiden zorgen voor een ware smaakexplosie waardoor je verliefd wordt op India!
Aubergine Balti
Voor 2 personen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding ongeveer 30 minuten
Ingrediënten:
1 aubergine van ca. 300 g
2 el koolzaadolie
1 tl komijnzaad
1 ui, fijngesneden
1 groene chilipeper, fijngehakt
2 el knoflook-gemberpasta (Pureer knoflookteentjes en gemberwortel in gelijke hoeveelheden met wat water tot een pasta)
2 tomaten, in blokjes
½ tl kurkumapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl chilipoeder
Zout
3 el fijngehakte koriander, ter garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Wrijf de schil van de aubergine in met ongeveer ½ theelepel van de koolzaadolie en leg ongeveer 20 minuten op een rooster in de oven, tot de schil blakert en er blaren ontstaan. Leg de aubergine op een snijplank en snijd in de lengte doormidden. Schep al het vruchtvlees eruit. Gooi de schil weg en snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet apart.
Verhit de rest van de koolzaadolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe aan de hete olie en bak ongeveer 20 seconden. Voeg de fijngesneden ui toe en bak in ongeveer 5 minuten zacht, glazig en lichtbruin. Roer de chilipeper en de knoflook-gemberpasta erdoor. Bak nog 1 minuut en roer dan de tomatenblokjes erdoor.
Voeg al roerend het kurkumapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder en het chilipoeder toe, gevolgd door de aubergine. Laat de aubergine 3 tot 5 minuten garen tot hij zacht is en het vocht grotendeels is ingekookt. Breng op smaak met zout. Garneer met de fijngehakte koriander en serveer in een mooie balti dish.
Heb jij de liefde voor de Indiase keuken na dit recept ook ontdekt?
Leave a reply