Ben jij na de feestdagen even helemaal klaar met alcohol, maar wil je wél dat feestelijke gevoel vasthouden? Mocktails bieden de uitkomst! Wist je dat mocktails dit jaar helemaal on trend zijn volgens de food- en drankindustrie? De alcoholvrije mixdrankjes zijn zo populair omdat ze doorgaans gezonder zijn dan varianten mét alcohol en, het grootste voordeel als je het ons vraagt, is dat je er geen kater van krijgt! Omdat Dry January in het teken staat van een alcoholvrij dieet delen we diverse mocktail-recepten uit het boek Mocktails van Jassy Davis (uitgeverij Good Cook). We trappen af met dit recept voor een alcoholvrije shortdrink. Proost!

Mocktails, 60 alcoholvrije cocktails – Jassy Davis (Good Cook Publishing) € 13,50
Voor 1 persoon
Ingrediënten
- 1 el sinaasappelmarmelade zonder stukjes
- 150 ml PVRE Whiskyzero
- 1 tl Ruwerietsuikersiroop, plus extra om erbij te serveren (optioneel)
- 3-4 scheutjes Angostura bitter (optioneel)
Doe een handvol ijsklontjes in een old fashioned-glas (whiskyglas). Doe de sinaasappelmarmelade in het glas en schenk de Whisyzero erbij. Voeg de Ruwerietsuikersiroop en de Angosturabitter toe, als je die gebruikt. Roer ongeveer 1 minuut goed om de mocktail te mixen. Proef, voeg een beetje meer Ruwerietsuiker siroop toe als je denkt dat de mocktail het nodig heeft en serveer de mocktail direct.
Leave a reply