• Recepten
  • Technieken
  • Producten
  • Inspiratie
  • Boeken
  • Recepten
  • Technieken
  • Producten
  • Inspiratie
  • Boeken
Gerstrisotto met bieten uit Slow Cooked Vega
18 januari 2019
Slow cooked

Katy Holder – Slow Cooked Vega, uitgeverij Good Cook, Hilversum 2019

Eindelijk verschijnt hij dan, het vega-vervolg op het enorm populaire Slow Cooked. Voor veel mensen is het nog ingewikkeld om te bedenken wat ze in een slowcooker bereiden als ze vegetarisch willen eten. Voedseljournalist en recepschrijfster Katy Holder schreef daarom een heel boek met vegetarische recepten om langzaam te garen. Daarom heb ik een recept uitgezocht waarmee je het zelf eens kan uitproberen. Ik ben gek op risotto, en op de alternatieve varianten daarvan, zoals deze gerstrisotto.

Gerstrisotto met bieten, geitenkaas en dragon

Voor:  4 personen

Voorbereidingstijd: 15 minuten (+ weektijd)

Bereidingstijd: 4 uur

Ingrediënten:

2 el olijfolie

40 g boter

1 prei, alleen het witte gedeelte, gewassen, in dunne ringen gesneden

2 knoflooktenen, geperst of fijngehakt

3 dragontakjes

1 tot 2 grote rode bieten (ongeveer 400 g), geschild en in blokjes gesneden

1,25 l groentebouillon

300 g gerst, geweekt, afgegoten en afgespoeld (zie TIP)

100 g zachte geitenkaas

Gerstrisotto

Door de bieten smaakt de gerstrisotto niet alleen lekker, maar ziet hij er ook enorm lekker uit!

Bereiding:

Verhit de olijfolie en smelt de helft van de boter in de inzetpan van de slowcooker of in een middelgrote koekenpan op middellaag vuur. Bak de prei en knoflook 5 minuten of tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Pluk intussen de blaadjes van de dragontakjes en bewaar ze. Hak de takjes fijn. Zet de inzetpan, als je die gebruikt, terug in de slowcooker of schep het preimengsel uit de koekenpan in de slowcooker. Voeg de rode biet en dragontakjes (zonder blaadjes) toe en kook de groenten 1 uur op de lage stand.

Voeg de groentebouillon, gerst, wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe en roer goed. Leg het deksel op de pan en laat de risotto 3 uur koken op de hoge stand, of tot de gerst en de rode biet gaar zijn.

Roer de risotto om en voeg een beetje extra hete bouillon of water toe als de risotto te droog is.

Hak de dragonblaadjes grof en roer de helft van de blaadjes met de overgebleven boter en de helft van de geitenkaas door de risotto. Schep de overgebleven geitenkaas op de risotto en serveer de risotto bestrooid met de overgebleven dragonblaadjes. Zet, bij wijze van alternatief, alle geitenkaas op tafel zodat iedereen die dit lekker vindt, zelf kan pakken.

TIP

Om de gerst beter verteerbaar te maken is het aan te raden om de gerst ongeveer 6 uur of een hele nacht te weken in koud water op kamertemperatuur voordat je het gebruikt. Voeg, als je dat hebt, 2 theelepels naturel yoghurt toe zodat dit een beetje kan helpen met de fermentatie.

 

 

barley risottogerstrisottoGoodCookkookwinkelKookwinkel Oldenhofrisottoslowcookedslowcooker
Share

Boeken  / Inspiratie  / Producten  / Recepten

kookwinkel

You might also like

Over op inductie? Plan je nieuwe pannen!
23 januari 2023
Meteen aan de slag met je nieuwe kamado barbecue!
23 juni 2022
Hoe gebruik en onderhoud je een pan van roestvrij staal?
23 juni 2022

Leave a reply


Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *




© Copyright Kookwinkel.nl onderdeel van Kookwinkel Oldenhof || Over ons || Privacy