Dat de Ankarsrum goed is in het kneden van grote hoeveelheden deeg is in verschillende blogs al aan bod gekomen. Maar wist je al dat de Zweedse keukenmachine ook heel erg geschikt is voor het meer delicate werk? Zoals het opkloppen van eiwit, slagroom of jouw favoriete browniebeslag.
Half gesmolten marshmallows
Het ideale van brownies bakken vind ik dat ze lekker snel klaar zijn en je kan ze prima een week te bewaren. Je hoeft ze dus niet perse allemaal achter elkaar op te eten. Deze variant met marshmallows is echt een guilty pleasure, geïnspireerd op een beker warme chocolademelk met van die half gesmolten marshmallows. Waarvan je daarna altijd een beetje spijt krijgt dat je de hele mok hebt leeg gedronken en dat van de marshmallows ook geen spoor meer te bekennen is.
Deze brownies zijn iets meer behapbaar waardoor je er gerust de volgende dag nog eentje lust.
Ingrediënten brownie marshmallow koekjes
Voor 15 brownies
200 pure chocolade (minimaal 55% cacao)
125 g roomboter
2 eieren
170 g suiker
125 g bruine basterdsuiker
300 gram bloem
50 g cacao
2 tl vanillesuiker
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
100 g melkchocolade
100 g mini marshmallows
Benodigdheden: Ankarsrum Assistent met ballongarde (of andere standmixer) – gasbrander – bakpapier – sauspan
Bereiding brownie marshmallow koekjes
Bedek twee bakplaten met bakpapier. Hak de pure chocolade fijn en smelt samen met de boter in een sauspan. Laat afkoelen. Bevestig de mengkom en de ballonkloppers op de Ankarsrum Assistent. Voeg het ei, de suiker en bruine suiker toe en klop tot een luchtig beslag. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het beslag en klop gedurende 5 minuten. Gebruik hiervoor de timer op je Assistent.
Voeg alle droge ingrediënten, behalve de melkchocolade en marshmallows toe aan het beslag. En klopt dit nog even door totdat alles goed is opgenomen. Plaats de mengkom in de koelkast voor 30 minuten zodat het beslag kan opstijven. Zet hiervoor de timer aan op je Assistent.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol 15 ronde koekjes en leg ze in verband op het bakpapier zodat er voldoende ruimte tussen zit. Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de oven. De koekjes moeten nog heel zacht zijn aan de binnenkant, maar droog aan de buitenkant.
Top de koekjes af met fijngehakte melkchocolade nu ze nog warm zijn. Versier met marshmallows en brand deze nog even af met een brander voor een karamelliserend effect.
Serveer de brownies op een mooie schaal of bewaar ze, als het je lukt, in een voorraad pot. Eet smakelijk!
Leave a reply